Wat te doen tegen stress?

Iedereen heeft wel eens last van stress in het dagelijks leven. Misschien schreeuwt je baas iets te hard naar je op een dag, of wil je kindje maar niet stoppen met huilen, ook al is het middernacht. Wat moet je doen om van al die stress af te komen? Sommigen mensen zeggen dan dat je een dagje naar de spa moet pakken. Dit is exact wat ik mijn vader een maand terug aan heb geraden. Hij was overwerkt, dat zag ik aan hem. Hij kwam op een dag thuis en wilde maar niet stilzitten. Hij bleef ijsberen omdat er nog een telefoontje zou komen van een of andere hoge piet binnen zijn bedrijf. Dus besloot ik hem te verrassen met een voucher voor de gloednieuwe spa Elysium in Rotterdam. Het complex is niet compleet nieuw, maar sinds 2008 werkte ze aan een uitbreiding van wel 200m2. Ik wilde de stress van mijn vader kalmeren met een goede dag naar de spa.

Tripje Elysium

Die zondag gingen we met zn allen naar Rotterdam. Ik drong aan dat we op de fiets gingen, maar daar wilde mijn vader niks van hebben. Hij is nooit zo milieubewust geweest als ik, maar dat lag waarschijnlijk aan het generatieverschil. Eenmaal in het bad aangekomen keek hij de receptioniste heel geïrriteerd aan toen ze een paar tellen te lang, met zijn badjas in haar hand, tegen een collega aan het praten was. Ik besloot hem dan ook zo snel mogelijk in een sauna te duwen om de hitte wat van zijn stress te laten wegebben. De hitte leek zijn frustratie alleen maar te voeden. Na drie sauna’s was hij er klaar mee. Hij sprong van het bankje af en rende naar de deur.

Trip naar Istanbul

Na het catastrofale uitje naar Elysium was ik beteuterd. Sommige mensen kwamen naar me toe om me om me steun te bieden. Een vriend van mijn vader gaf me uiteindelijk de doorslaggevende tip: “Soms is het niet het innerlijk wat je moet veranderen, maar het uiterlijk.” Dus keek ik eens goed naar mijn vader om erachter te komen wat hij mist in zijn leven. Het duurde me dagen lang, maar toen had ik het. Zijn haar! Ik besloot te zoeken naar een haartransplantatie, maar veel klinieken in Nederland waren veel te duur. Toen ik op een zekere dag zocht naar een haartransplantatie Istanbul wist ik dat ik goed zat. Ik vond een van de goedkoopste prijzen die ik die week was tegengekomen. Het is nu een dag geleden dat ik mijn vader op het vliegtuig naar Turkije heb gestuurd. Over een week komt hij terug, hopelijk met een kop vol haar. Hopelijk is hij dan eindelijk stress vrij.