Evenementen

Ons land telt talrijke grote en kleinere evenementen waar jaarlijks duizenden bezoekers plezier aan beleven. De afgelopen jaren is het aantal evenementen en festivals flink gegroeid. Wereldwijd zijn er ook vele bekende festivals die ook door Nederlanders bezocht worden. De historie van de festivals gaat terug naar de zestiger jaren van de vorige eeuw. Monterey en Woodstock zijn een tweetal bekende festivals waar het allemaal mee is begonnen. Honderdduizenden bezoekers genoten daar van de artiesten en het samenzijn met zo’n grote groep. In navolging op het succes van deze festivals waait het ook over naar ons land. Eind zestiger jaren vinden ook hier de eerste festivals plaats. Een van de eerste grote en bekende festivals vindt in Limburg plaats: Pinkpop. Vandaag de dag is Pinkpop een van de grootste meerdaagse festivals van Nederland. Dat is grotendeels te danken aan een van de organisatoren Jan Smeets, die het gezicht van Pinkpop wordt en het festival van een lokaal budgetevenement tot een miljoenenonderneming laat uitgroeien.

Populariteit van festivals

De festivals zijn tegenwoordig zeer druk bezocht en populair. Ons land kent vooral in de zomermaanden vele buitenfestivals. Het seizoen wordt traditiegetrouw geopend met Paas pop waarna er nog vele festivals zullen volgen. Een aantal bekende festivals in ons land zijn: Pinkpop, Lowlands, Concert at Sea, North Sea Jazzfestival en Amsterdam Dance Event. De festivals draaien niet alleen meer om de muziek. Vele attracties fleuren de festivalterreinen op. Eten en drinken is er volop te krijgen. De podia worden opgeluisterd met vele special effects. Licht, geluid, rook, confetti, je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk. Dat is vaak ook de kracht van de festivals, het is een compleet dagje uit met de beste artiesten. Zelfs na het zomerseizoen zijn er nog festivals. In grote indoorlocaties kan er ook gedurende die periode door gefeest worden.

Stadion concerten

Naast de vele festivals worden er ook regelmatig concerten in voetbalstadions gegeven. De Rotterdamse kuip is een geliefde plaats voor vele artiesten. De Kuip staat bekend als dé plek waar concerthistorie is geschreven. Het eerste concert dat in De Kuip werd gehouden was in 1978 van Bob Dylan. Bob Dylans concert was een groot succes. Er waren maar liefst 52.000 bezoekers. Daarna heeft menig internationaal superster de heilige grond van De Kuip betreden en tienduizenden fans in vervoering gebracht. Populaire Nederlandse artiesten hebben zich er onsterfelijk gemaakt, zoals: Marco Borsato, René Froger, Doe Maar en Kane. Ook grootheden als Madonna, U2, Bon Jovi en Michael Jackson hebben er ooit opgetreden.

Touring

Op zoek naar een touring partner die weet wat jouw wensen zijn? Luxonos is gericht op persoonlijk contact en denkt heel graag met je mee. Bekijk alle opties op onze website. www.luxonos.nl