Onzichtbare ondersteuning met een gehoorapparaat in het oor

Vandaag schrijf ik een blog over onopvallende gehoorondersteuning. Misschien vraag je je af waarom ik voor dit onderwerp heb gekozen. Op jonge leeftijd ben ik al aan een oor slechthorend geraakt. Hierover vertel ik hieronder meer. Met deze blog probeer ik mee te dragen aan het stigma dat op gehoorondersteuning ligt. Het wordt vaak gezien als puur voor ouderen. Toch zijn er heel veel mensen van alle leeftijden die slecht horen. Voor deze mensen wil ik vandaag wat delen: onzichtbare gehoorbescherming. Het heeft mij veel meer zelfvertrouwen gegeven, en daarom deel ik vandaag mijn verhaal met de wereld. Veel leesplezier!

 

Slechthorend op jonge leeftijd

Toen ik klein was ben ik helaas een keer het slachtoffer geworden van vuurwerk. Zoals veel mensen waarschijnlijk wel eens hebben meegemaakt werd er bij ons in de straat met de hele buurt op een hoekje al het vuurwerk afgestoken. Zo kon iedereen, met een groot of klein budget, genieten van het vuurwerk en de spanning van het afsteken. Helaas waren de afstekers om 2 uur ’s nachts niet meer helemaal nuchter. Iemand had het slimme idee om een vuurpijl in een wijnfles af te steken. Die fles viel natuurlijk om, en de vuurpijl ging horizontaal in plaats van verticaal. De pijl is ontploft vlak naast mijn gezicht. Naast wat brandwonden kon ik niet meer horen aan die kant van mijn gezicht vanwege de harde knal. De littekens zijn inmiddels helemaal verdwenen, maar mijn gehoor is altijd slecht gebleven aan een oor. 

 

Stijlvolle ondersteuning met een gehoorapparaat in het oor

Als je jong bent dan verwachten mensen niet dat je slechthorend bent. Het was voor mij dan ook erg vervelend als ik elke keer dingen niet hoorde en mensen heel gek reageerden. Daarom besloot ik al snel een gehoorapparaat aan een kant te dragen. Echter werd ik daar door medescholieren vaak mee gepest, omdat het zo erg opvalt! Toen ben ik op zoek gegaan naar een stijlvol gehoorapparaat. Een onzichtbaar gehoorapparaat in het oor was de perfecte oplossing. 

 

Waar je een gehoorapparaat in het oor scoort!

Een onzichtbaar gehoorapparaat in het oor scoor ik op oogvoororen.nl. Op deze website hebben ze een hele range aan gehoorapparaten in het oor. Deze zijn vrijwel onzichtbaar, tenzij je echt in het oor kijkt. Ik heb lang haar, dus je ziet bij mij het apparaat helemaal niet zitten. Ze hebben echt ontzettend kleine apparaatjes, dus voor iedereen zit er wat bij! Ik denk dat jong en oud allemaal voordelen beleven aan zo’n klein apparaat, en kan het daarom enorm aanraden. Sinds ik een gehoorapparaat in het oor heb gescoord, wil ik niet meer anders.