Nieuwe bedrijfsauto\’s via shortlease

In deze blog vertel ik alles over de zakelijke shortlease. Als zzp'er wilde ik namelijk een auto aanschaffen voor mijn bedrijf. Ik wilde het liefst het voor mijn bedrijf doen, omdat ik dan de auto ook kon bestickeren en zo reclame kan maken en een professionele indruk bij klanten achterlaat. Echter, een auto is natuurlijk een enorme uitgave en zoveel vermogen had ik niet op zij gezet voor een werk-auto. Gelukkig kun je nu al een paar jaar leasen. Ik dacht eerst dat ik als particulier moest leasen, maar je kunt als zzp'er nu ook zakelijk leasen! Waarom dat zo voordelig is, hoe je het doet en waar vertel ik in deze blog. Misschien hebben mede zzp'ers er ook nog baat bij! Veel leesplezier!

 

Wat een zakelijke shortlease precies inhoudt

Een shortlease zit een beetje tussen een huurcontract en een lease langer dan 24 maanden in. Dit betekent dat een shortlease vaak gunstig in prijs is, maar je ben ook heel vrij met het huren. Vaak wordt gedacht dat een shortlease veel prijziger is, maar dat hoeft helemaal niet als je het juiste bedrijf uitkiest. Een bedrijf dat zich specialiseert in (zakelijke) shortleases zal een stuk goedkoper zijn dan als je het ergens anders least. Bij zo'n lease contract betaal je een vast bedrag per maand dat van te voren is vastgesteld. Ook zit daar een aantal vrije kilometers per maand bij. Ga je daar overheen, dan kost het wat meer geld. Wat supervoordelig is dat je dus niet een heel grote smak geld hoeft neer te tellen, maar een vast bedrag per maand betaald. Voor een zzp'er met een klein bedrijf is het zo veel haalbaarder om een auto van de zaak te hebben.

 

De voordelen van een zakelijke shortlease

Verdere voordelen van een zakelijke shortlease zijn onder andere dat heel veel service's zijn inbegrepen bij het vaste maandbedrag. Een verzekering, onderhoud, APK, haal- en brengservice bij onderhoud, inzittendenverzekering, houderschapsbelasting, pechhulp, vervangend vervoer, en tot slot rente en afschrijving. Zo heb je naast het vaste maandbedrag geen extra kosten, tenzij je over het aantal vaste kilometers gaat. Met een shortlease ben je goedkoper uit dan kopen, je kunt flexibel wisselen van auto, je loopt geen onnodige risico's, en als startend bedrijf kun je makkelijker instappen. Een shortlease kun je trouwens ook heel makkelijk afsluiten. Dit is zo online geregeld! Een kleine tip voor het bestickeren van je auto. Gebruik magneten! Zo kun je een tijdelijke auto leasen, en toch reclame maken voor je bedrijf! Is het contract voorbij, dan haal je de magneten er zo af.