Waar op letten bij het huren van party tenten?

Met zoveel verschillende soorten party tenten raken de meeste klanten overweldigd in hun zoektocht naar de juiste evenemententent. Of het nu gaat om bruiloftstenten, feesttenten of zelfs zware pop-up partytenten, houd rekening met de volgende factoren voordat je een party tent gaat huren voor jouw feest of evenement.

Materiaal van de tent

In de kern bestaat ​​een tent uit twee elementen: de framestangen en luifeldaken. Ongeacht je keuze voor de party tent heb je slechts twee framematerialen om uit te kiezen: aluminium en staal. Stalen frames zijn steviger en zwaarder in vergelijking met de aluminium variant, waardoor ze minder gemakkelijk te vervoeren zijn. Stalen frames zijn oppervlakkig gecoat met een antiroestpoeder dat na een tijdje loslaat, waardoor het vatbaar is voor roestmiddelen. Aluminium vormt daarentegen aluminiumoxide bij contact met zuurstof om een ​​roestwerende laag bovenop te vormen om roesten te voorkomen.

Grootte van de party tent

Tenten worden, net als mensen, niet gelijk gemaakt. Neem bijvoorbeeld een pop-up prieel dat de perfecte intieme setting kan zijn om je geliefde voor te stellen, maar te klein of te druk voor de bruiloft die volgt. Terwijl instant partytenten ideaal zijn voor kleinere functies, vereisen grotere evenementen zoals huwelijken, gala's en boerenmarkten.

De grootte van de benodigde tent hangt sterk af van het aantal mensen dat jouw evenement zal bijwonen, de zit- en tafelindeling, accessoires zoals verwarmings- en koeleenheden, verlichting, barbalies en vloeren.

Staken en ankers

Staken zijn de meest voorkomende stabilisatoren die bij jouw partytent worden geleverd. Ze komen meestal in sets en zijn bij de meeste gelegenheden gebruiksvriendelijk. Ankers daarentegen hebben de voorkeur in gebieden die vanwege hoge windsnelheden meer stabilisatie vereisen. Beiden zijn echter niet geschikt om op stranden te worden gebruikt; In plaats daarvan worden halterzakken gebruikt.

Zijwanden en opbergzakken

Met zijwanden kunt u een deel van of uw hele luifel omsluiten. Deze zijn perfect voor gelegenheden zoals bruiloften, omdat ze de setting een meer formele uitstraling geven. Deze bieden ook extra bescherming tegen weersinvloeden. De meeste luifels worden geleverd met opbergzakken. Het is erg goed om hiervoor te kiezen, aangezien opbergzakken nuttig zijn bij zowel transport als bescherming van de feesttent.

Wij hopen dat met zoveel nieuwe informatie tot je beschikking, het kiezen van een evenemententent een minder ontmoedigende taak moet zijn in vergelijking met toen je begon te lezen. Ongeacht het gebruik begrijpen we dat het kopen of huren van een feesttent een flinke investering kan zijn en dat het dus in je belang is om geïnformeerd te worden voordat je hier een keuze over maakt. Er zijn gelukkig verschillende partijen online te vinden die je kunnen helpen met verder deskundig advies. Klik hier voor de beste aanbieder partytent huren Eindhoven wanneer je in Eindhoven of omgeving een evenement wil organiseren. Veel succes!