De zeecontainer, waar wordt die allemaal voor gebruikt?

We kennen ze wel, en we hebben ze vast wel allemaal een keer gezien. Of het nou in het echt is of juist in een film of op tv. We weten allemaal wat een zeecontainer is. Maar buiten het geen waar we ze van kennen worden ze ook voor andere doeleinde gebruikt.

 

Het doel wat we allemaal kennen

We weten allemaal dat zeecontainers vooral worden gebruikt voor het vervoeren van goederen. En dan vooral het vervoer per schip over zee. We hebben het allemaal wel een keer gezien. Een schip volgeladen met tientalen zeecontainers die naar een ander land vervoerd worden. Hier kunnen verschillende goederen in zitten. Van goederen tot onderdelen van machines worden er in vervoerd. Nou denken we natuurlijk allemaal dat dit ook allemaal wel per vliegtuig vervoerd kan worden. En dat is ook zeker waar. Maar er zit bij beiden een ander prijskaartje aan en natuurlijk ook de snelheid van het transporteren. 

 

Pop-up Winkels en pop-up restaurants

Buiten dat een zeecontainer wordt gebruikt voor het logische zoals vervoeren van goederen. Kan een oude zeecontainer ook gebruikt worden als onderdeel van een pop-up winkel of een pop-up restaurant. Het geeft gelijk een stoere uitstraling en omdat de winkel of het restaurant er maar tijdelijk staat is het ook gelijk kosten besparend. Want je hoeft niet veel geld uit te geven aan iets te bouwen als er nog niets staat. Je kan gemakkelijk een zeecontainer laten plaatsen en die open gooien en daarde spullen in zetten die je nodig hebt voor de inrichting. 

 

Tiny houses

Voor een tiny house zou dit nog een redelijk groot huis zijn. De trend van tiny houses wordt steeds groter en veel meer mensen raken geintresseerd in het concept tiny house. Het is namelijk ook gemakkelijk zelf te maken. Maar met een zeecontianer is het uiteraard nog makkelijker. Daar hoef je bijna niets meer voor te doen. Wanneer je ook op het internet rondzoekt zie je al genoeg voorbeelden waarbij een zeecontainer wordt gebruikt als huis of juist als onderdeel van een huis.

 

Je ziet ze ook terug op beurzen

Wanneer je bij een beurs gaat kijken, zie je verschillende soorten stands terug komen. Sommige bedrijven houden het bij een wat simpelere stand, sommige gaan voor elegantie en sommige willen robuust en vooral stoer. En dan is het ook nog eens mogelijk om een zeecontainer hier bij te gebruiken. Want wat is er nou stoerder dan echt de industrie binnen te halen met een zeecontianer? En het is ook nog dat je nieuwsgierigheid opwekt omdat mensen zich afvragen wat er zich afspeelt in de zeecontainer. Dat is nog eens een win-win situatie.