Hoe start je een bedrijf op?

Hoe schrijf je stap voor stap een businessplan te schrijven

Net zoals niemand een huis zou bouwen zonder eerst architectonische plannen op te stellen, vormt het businessplan een essentiële basis voor wat u gaat creëren. Dit hoeven geen enorme documenten te zijn, maar ze moeten duidelijk, logisch, nauwkeurig en professioneel zijn. Of je het nu wel of niet aan iemand moet laten zien, het is een idee om het te nummeren, er een omslag op te plaatsen en een inhoudspagina op te nemen.

Maak het businessplan met de zorg en professionaliteit die het verdient als oefening ter voorbereiding. Als het correct wordt uitgevoerd, biedt het businessplan een routekaart om uw bedrijfsdoelstellingen en -doelstellingen te bereiken.

Een samenvatting van wat terug moet komen in je plan

  • Marktanalyse
  • Bedrijfs- en managementstructuur
  • Verkoop- en marketingstrategie
  • Financiering en kostenvereisten
  • Financiële prognose over 5 jaar

Wanneer je een businessplan geschreven hebt, is het belangrijk dat je deze blijft updaten. De beste bedrijfsplannen zijn levende documenten, die u kunt gebruiken om de voortgang te volgen en die u kunt aanpassen naarmate het bedrijf vorm krijgt.

Starten zonder investeringen

Het is gemakkelijk om een ​​lijst te maken met obstakels die u in de weg staan ​​en uw bedrijf starten. Het is vaak moeilijker om een ​​lijst met kansen te bedenken die voor je liggen. Als de gedachte om een ​​bedrijf zonder geld te starten je bang maakt, stop dan en denk na over wat je nu zonder kunt.

Wat is essentieel voor jouw bedrijf? Heb je de gelikte, op maat ontworpen website nodig als je maar drie items hebt geperfectioneerd voor je nieuwe winkel? Zou u in plaats daarvan een Facebook-pagina kunnen maken om uw bedrijf lokaal te promoten? Of zou het logischer zijn om uw producten te koop te plaatsen op een site als Etsy? Zou het logischer zijn om uw eigen marketingmateriaal op Canva te ontwerpen? Kunt u uw vaardigheden / producten / middelen ruilen en ruilen met iemand anders in plaats van te betalen?

Ook praktisch nadenken

Wanneer je een bedrijf opstart is het ook belangrijk dat je kijkt wat er praktisch geregeld moet worden. Heb je een bedrijfspand nodig? Dan komen daar verschillende dingen bij kijken. Denk bijvoorbeeld aan de werkomgeving, de verwerking van je afval (bijvoorbeeld door een afvalcontainer te uren) enzovoort. Het is belangrijk dat je dit op orde hebt voor dat je begint.

Door alles goed op een rijtje te hebben kan je veel sneller en gemakkelijker voor jezelf een business starten.