Verlichting in huis

Ben je van plan om te gaan verhuizen of heb je een verbouwing in zicht? Dan is het erg belangrijk dat je rekening houdt met een aantal factoren in huis. Licht is natuurlijk iets wat niet kan ontbreken in je huis. Licht heb je in allerlei verschillende maten en kleuren. Voor elke kamer is een ander soort licht geschikt. Verlichting is de afgelopen jaren aan verandering onderhevig geweest. De klassieke “peertjes” zijn vervangen door spaarlampen en inmiddels ingehaald door de ledverlichting.

Woon en slaapkamerkamerverlichting

Het grootste gedeelte van je huis is natuurlijk de woonkamer. Hier zal je het meeste van je tijd doorbrengen. In de woonkamer kan je lekker op de bank liggen en tv kijken en sommige mensen hebben ook hun eettafel in de woonkamer staan. Kortom het is erg belangrijk dat er mooie en goede verlichting is in de woonkamer. Je kunt voor een grote lamp aan het plafond gaan die veel licht geeft in de woonkamer maar je kunt er ook voor kiezen om een aantal kleinere lampen neer te zetten, dit geeft een erg knus gevoel. Voor de woonkamer is het ook erg mooi om met wat warmer licht te werken omdat dat een leuke sfeer geeft. De grootste activiteit die je waarschijnlijk doet in de slaapkamer is slapen en daar heb je niet veel licht bij nodig. Toch is het wel belangrijk dat je in de ochtend lekker wakker kunt worden met niet al te fel licht. Hiervoor kan je een grote lamp met kap nemen met wat warmer licht zodat je rustig wakker kunt worden. Het is ook altijd handig om in de slaapkamer een nachtlampje te hebben.

Badkamerverlichting

Bij de badkamer is het weer een heel ander verhaal natuurlijk. Het badkamer licht moet zoveel mogelijk op daglicht lijken omdat je hier vaak met je uiterlijk bezig bent. De meeste vrouwen maken zich bijvoorbeeld op in de badkamer of stylen er hun haar. Het is dan van belang dat ze hier goed licht voor hebben en dat het lijkt op echt daglicht. In de badkamer kun je dus het best kiezen voor iets warmere verlichting aan het plafond en dan nog een kleinere lamp bij of boven de spiegel. In de badkamer is ledverlichting een perfecte oplossing.  Een prima online winkel waar je mooie LED lampen kan kopen is ledverlichting specialist Bes Led uit Ridderkerk. Dit bedrijf verkoopt een ruim assortiment ledverlichting.