Een letselschade advocaat kan je echt helpen

Je hoopt natuurlijk dat je nooit een letselschade advocaat nodig zult hebben. Helaas zit een ongeluk vaak in een klein hoekje en kan letsel er zomaar voor zorgen dat je je werk (tijdelijk) niet (meer) kunt doen en je dus geen inkomsten hebt. Dat is natuurlijk ontzettend vervelend. Zeker omdat je zelf al je energie moet gebruiken om weer op de been te komen. Dit is dan het moment dat je een letselschade advocaat inschakelt. Hij handelt de vordering en de zaken voor je af. Jij kunt je dan volledig richten op je revalidatie en je herstel. Een letselschade advocaat schakel je natuurlijk niet zomaar in. Wanneer kies je hiervoor?

Wanneer schakel je een letselschade advocaat in?

Stel, je hebt, door toedoen van een ander, (ernstig) letsel opgelopen. Dat kan zijn door mishandeling, maar ook door domme pech, een verkeersongeval of een bedrijfsongeval. Dan kan het zomaar zijn dat je voorlopig niet aan het werk kunt. Je moet je immers richten op je herstel en je hebt dus wel even andere dingen aan je hoofd. want ook al is het letsel per ongeluk ontstaan, dat wil nog niet zeggen dat je geen recht hebt op een schadevergoeding. In de meeste gevallen zullen jij en de tegenpartij er samen wel uitkomen, maar als de verzekering van de tegenpartij (bijvoorbeeld) moeilijk doet, dan kun je wel wat hulp gebruiken.

Wat kost zo'n advocaat?

Want het is nogal wat, je hebt al minder inkomsten en moet dan ook nog een advocaat betalen. Gelukkig is dat niet het geval. De kosten worden verhaald op de tegenpartij. Jij hoeft dus niets te betalen. Dat is alvast een zorg minder. Een letselschade advocaat zal natuurlijk wel goed kijken en beoordelen of jouw zaak haalbaar is. Of je in je recht staat en of er echt iets te verhalen valt. Daarom zal er een uitgebreid intakegesprek plaatsvinden. Na dit gesprek wordt beoordeeld of jouw zaak haalbaar is. Ook een indicatie van de looptijd wordt na dit intakegesprek gegeven.

Wat kan zo'n advocaat voor jou betekenen?

Een letselschade advocaat zal, na het intakegesprek, een plan van aanpak opstellen. Het kan zomaar zijn dat er meer expertise nodig is, bijvoorbeeld van een arts of een bedrijfsjurist. Deze mensen worden dan ook direct ingeschakeld. Door de zaak goed voor te bereiden, kan het zijn dat de schikking buiten de rechtszaal getroffen kan worden. Wil je tegenpartij hier niet aan meewerken? Dan is ook de gang naar de rechter een mogelijkheid.