Verhuizen naar het buitenland, zo doe je dat

Wellicht heb je er al eens over nagedacht: verhuizen naar het buitenland. Bijvoorbeeld een mooi huis aan de zee in Spanje of een appartement in een bruisende stad in Amerika. Of misschien ben je al druk aan het plannen voor een verhuizing naar China. 

Wat jouw plannen ook zijn om te verhuizen naar het buitenland het is een flinke klus. Er zal veel geregeld moeten worden, denk hierbij aan het regelen van de hypotheek voor het nieuwe huis, transport van al jouw spullen en meer. In deze blog geef ik een aantal tips voor het verhuizen naar het buitenland.

Zorg dat je de financiële zaken op orde hebt

Wanneer je gaat verhuizen naar het buitenland zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden financieel gezien. Heb je al een hypotheek op je eigen huis? Dan zul je met een Nederlands hypotheekadviseur die gespecialiseerd is in buitenlandse hypotheken in gesprek moeten gaan om deze over te zetten. 

Als je zelf geen hypotheek hebt dan kun je met een de buitenlandse adviseur in gesprek gaan voor je nieuwe huis. Daarbij moet je natuurlijk wel kunnen aantonen dat je een baan in het land van bestemming hebt. Ook wanneer je van plan bent een huis te gaan huren in het buitenland heb je vaak een inkomen nodig. Zorg er dus vooraf voor dat je dit allemaal hebt geregeld. Zo kun je met een gerust hart aan je verhuizing beginnen.

Het transport

Zodra je alle financiële zaken op orde hebt kun je gaan starten met het echte verhuizen. Het leuke gedeelte! In principe werkt dit deel vrijwel hetzelfde als bij een verhuizing in eigen land. Je zorgt dat ervoor dat je alles bij elkaar verzameld wat je wilt meenemen in de verhuizing, maar ook wat je wilt weggooien of verkopen. Daarnaast wil je een groot aantal kartonnen dozen kopen om er zeker van te zijn dat je alles verpakt mee kunt nemen. 

Wat bij een verhuizing naar het buitenland is, is het transport. De afstand die afgelegd moet worden is namelijk, in de meeste gevallen, aanzienlijk groter. Afhankelijk waar je heen verhuist moet je transport regelen voor al je meubilair en andere spullen die je mee wilt nemen. Je kan jouw spullen laten transporteren door een vliegtuig als je bijvoorbeeld helemaal naar New York gaat verhuizen. Maar als je naar bijvoorbeeld Zweden verhuisd kun je veel makkelijker het meubilair door vrachtwagen transport naar de plaats van bestemming brengen. Daarnaast heb je ook nog de optie om het transport zelf te doen. Je kunt de grootste bestelbus die je bevoegd bent om te rijden huren en vervolgens alles inladen en zelf naar de bestemming rijden.

Hoe je het ook regelt, ik wens je heel veel succes met verhuizen!