Een stedentrip Rome moet je een keer gedaan hebben

Europa heeft natuurlijk over het algemeen een zeer rijke geschiedenis. De meeste landen hebben een geschiedenis die ver teruggaat naar voor de middeleeuwen. Maar de stad die misschien wel de rijkste geschiedenis van Europa of misschien zelfs de hele wereld heeft is Rome. Het is een stad die ooit de grootste wereldmacht was en de geschiedenis van de oude Romeinen is ontzettend interessant. Daarnaast is Rome natuurlijk ook een prachtige stad qua architectuur en Italiaanse cuisine. In dit artikel bespreken we de leukste dingen om te doen tijdens een stedentrip Rome.

Romantisch naar de Trevi Fontein

Een van de meest prachtige en romantische spots van Rome is de Trevi fontein. Je ziet een prachtig basin met daar achter fantastische sculpturen in wit marmer. Het is traditie om muntjes in de fontein te gooien en een grappig detail is dat er dagelijks zo’n drieduizend euro aan muntjes in de fontein wordt geworpen. In 2016 is er 1.4 miljoen euro in de fontein geworpen. Dit geld is gebruikt om een supermarkt te financieren die eten voor de armere bevolking goedkoop weggeeft en verkoopt. Wanneer je de Trevi fontein gaat bezoeken zal het vaak erg druk zijn. Wil je de fontein in alle rust en stilte bekijken dan is het slim om heel vroeg te gaan, tussen vijf en zes uur. Je zult er vroeg voor uit de veren moeten maar het is het zeker waard. Je zult namelijk de zonsopgang zien en de eerste stralen zonlicht die op de fontein vallen. Wanneer je samen met je partner gaat is dit een zeer romantische ervaring.

Voedseltour

Rome en de rest van Italië staat natuurlijk bekend om het fantastische eten. Om in Rome een goed restaurant te vinden hoef je vaak niet ver de deur uit. Maar voor de echte fijnproevers die alle variatie van de Italiaanse cuisine willen proeven zijn er ook ‘food tours’ Op deze tours zulle je bij fantastische restaurants verschillende Italiaanse specialiteiten proeven en ook zelf leren om bijvoorbeeld Italiaanse pizza te maken. Een hele leuke en actieve ervaring dus in Rome.

Buiten Rome de natuur in

Rome is natuurlijk een drukke en in de zomer ook hete stad. Wanneer je een stedentrip Rome doet is het dus ook heel leuk om een dagje naar de prachtige natuur buiten Rome te gaan. Rome is natuurlijk gebouwd op zeven heuvels vanuit origine en je zult om Rome heen dus ook glooiende heuvels vinden. Een leuke optie is om scooters te huren en zo door het landschap te rijden.