De zomer staat weer voor de deur!

Ondanks we nu in een lastige periode zitten en te maken hebben met het corona virus, wordt het wel steeds beter weer. Wij moeten nu noodgedwongen in quarantaine blijven, ook wel een intelligente lockdown genoemd. Het wordt ons geadviseerd om vaker thuis te blijven en afstand te houden van de mensen om ons heen. Het is erg vervelend en zeker nu het steeds warmer begint te worden. In deze maanden wil je natuurlijk veel liever gezellig op een terrasje zitten met wat vrienden, maar dat gaat nu even niet. Toch ben nog ik iedere dag buiten en ga ik een aantal kilometer hardlopen. Daar krijg ik weer energie van. En sinds kort heb ik ook een nieuwe fiets aangeschaft en kan ik lekker gaan fietsen!

Naar wat voor fiets was ik op zoek?

Ik loop graag hard, maar ik ben ook een liefhebber van fietsen. In mijn leven heb ik al een aantal mountainbikes gehad. Met een mountainbike kon ik zowel op de weg als off-road. Vroeger gebruikte ik de fiets voor alles. Maar tegenwoordig pak ik over het algemeen altijd de auto. Alleen voor kleine afstanden ga ik met de benenwagen. Daarom wilde ik graag weer een fiets kopen zodat ik die kan pakken als het lekker weer is. Maar dit keer was ik niet perse op zoek naar een mountainbike, maar naar een meer basic model. Ook wilde ik niet te veel geld kwijt zijn aan een nieuwe fiets. Na even wat speurwerk op het internet ben ik uitgekomen bij tweedehands fietsen Rotterdam van Cheapassbikes. Het zijn refurbished fietsen die volledig zijn opgeknapt. Dat zijn in feite fietsen die een nieuw leven hebben gekregen voor een goede prijs.

Heerlijk fietsen in het zonnetje

Het duurde maar een paar dagen voordat mijn nieuwe fiets op de stoep stond. Op de eerste dag ben ik gelijk een heel stuk gaan fietsen. De tweedehands fiets voelde en zag er zo goed als nieuw uit. Hij fietste heel lekker en vooral in het zonnetje. Nu kan ik naast het hardlopen ook lange stukken gaan fietsen. Op die manier blijf ik toch nog een beetje fit ondanks deze lastige periode. Ik zou anderen adviseren om ook te blijven bewegen en niet stil te blijven zitten. Een lange wandeling, een paar kilometer fietsen of hardlopen doet je echt goed en is gezond voor je lichaam en geest.