Een mooie tafel maken van vuren hout

Af en toe is het heerlijk om even dwars te gaan liggen met de norm! Ik ben onlangs verhuisd naar een echt huis. Veel van onze spullen kwamen of van de Ikea, of van de kringloop. Dit geeft nogal een studentikoze vibe. Daarom werd het tijd om wat nieuwe meubels te kopen. Echter, ik schrok ervan hoeveel alles hetzelfde is! En daarnaast hoeveel geld je betaald voor een heel basic item. Daarom besloot ik dwars tegen de huidige trends in te gaan en mijn eigen tafel te gaan maken! Natuurlijk zijn meubels maken ontzettend lastig, maar met de juiste tips en apparatuur moet een tafel nog wel lukken! 

 

Helemaal je eigen stijl met een zelfgemaakte tafel

Het voordeel van je eigen tafel maken is dat je van begin tot einde alles zelf kan kiezen! Zo maak je een tafel die helemaal bij je eigen stijl past. Mijn stijl is urban. Dit houdt in dat ik van de combinatie metaal, hout en planten houdt. Dit is een look die nu toevallige wel in stijl is. Toch lukte het me niet om een mooie tafel te vinden. Het liefst ga ik voor een metalen onderstel, en dan een mooi groot houten blad. Ik wil een hele grote rechthoekige tafel. Zo is er genoeg ruimte om aan te eten, werken, en wat mooie vazen en dergelijke op te zetten! De tafel is bij mij altijd het middelpunt van het huis, dus het moet echt een eyecatcher zijn. 

 

Een tafel maken, hoe pak je dat aan

Om het een beetje doable te houden besloot ik een tafelblad te maken die op twee liggers ligt. Deze liggers hoef ik dan alleen maar te kopen en daar het blad op te leggen. Zo klinkt het wel heel erg makkelijk, maar dat is het nog steeds niet. Een blad maken dat recht is is lastig genoeg. Daarnaast moet de hele constructie nog stevig staan op de liggers!

 

De mooiste tafel gemaakt met vuren hout

Ik vond het materiaal vuren hout het allermooist om een tafel mee te maken. De kleur van vuren hout spreekt echt aan tot mijn stijl. Daarnaast is het enorm veelzijdig en is het makkelijk om mee te werken. Ook gaat het hout heel erg lang mee. Het heeft dus alle kwaliteiten om een tafel te bouwen die mooi is en lang meegaat. Uiteindelijk heb ik het voor elkaar gekregen het blad zo te maken dat het groot, stevig en kaarsrecht is! Ik heb aan de onderkant twee gleuven gemaakt waar de bovenkanten van de liggers invallen. Zo staat de tafel ook nog eens super stabiel!