Verschillende opties op het gebied van zonnewering

Zonneschermen zijn onmisbaar bij uw woning. Ze zorgen voor verkoeling in het huis en voor uzelf. Zo blijft het langer koel binnen tijdens de zomers. De zonneschermen zorgen er ook voor dat er in de schaduw kan worden verbleven in de tuin. Tijdens hele hete zomers kan er dan ook nog buiten worden gezeten. Maar ook om uzelf zo te beschermen tegen de zon, zorgen dat u niet te veel wordt blootgesteld aan de zon. Zo kunt u langer buiten blijven als de zon schijnt. Een boek lezen in de schaduw of lekker barbecueën is dan allemaal mogelijk. 

Zonneschermen

Een zonnescherm is zeer goed in het blokkeren van schadelijke ultraviolette straling. Een zonwerend doek van het zonnescherm blokkeert tussen de 90 en 99 procent van de ultraviolette straling. Hoe groter een zonnescherm is hoe meer wind het zonnescherm vangt. Om schade te voorkomen van het zonnescherm zijn de zonneschermen van verano voorzien van een weerstandsklasse. Ze zijn namelijk getest door de tüv Nederland. Hierdoor zijn de zonneschermen van gegarandeerd hoge kwaliteit en hebben ze een bepaalde weerstandsklasse. Er zijn windweerstandsklasses van 1 tot en met 5. Hoe hoger de weerstandsklasse des te hoger de windkracht is dat het zonnescherm aan kan. Voor alle zonneschermen bij verano wordt er 5 jaar garantie gegeven. Dit komt doordat ze zijn gekeurd en het bedrijf staat achter de kwaliteit van de schermen.

Alternatieve oplossingen tegen de zon

Zonneschermen beschikken over een geïmpregneerd acryldoek, hierdoor zijn ook beschermt tegen vuil en een regenbui. Echter is het zonnescherm niet geschikt om echt te beschermen tegen buien. Als u echt opzoek bent naar beschutting dat helpt tegen zon en regen, kan een pergola met een waterafstotend doek een oplossing doen. Verder zijn er ook nog andere opties naast zonneschermen. Een voorbeeld daarvan is een verandazonwering. De werking van een verandazonwering is vergelijkbaar met die van de zonneschermen. Een verandazonwering komt op of onder een onderkapping, zo creëer je een extra schaduw op het terras en heeft u niet langer last van de felle zon of extreme warmte. Verandazonwering is ook wel bekend als serrezonwering en zorgt ook voor het blokkeren van ultraviolette straling en het laag houden van de temperatuur onder de onderkapping. Verder is er ook een lamellendak ook wel bekend als een lamellenoverkapping. Zo kunt u een sfeervolle rusthoek creëren in uw tuin of juist de zon. Met een lamellendak kunt u inspelen op het veranderde weer. U kunt daar zelf bepalen hoeveel zonlicht doorkomt door de stand van de lamellen te veranderen. Lamellen kunnen worden geplaatst tegen de gevel, op een bestaande constructie of vrijstaand in de tuin. Kortom er zijn veel mogelijkheden op het gebied van zonnewering.