Uitgebreider aanbod tv en films!

Ons dagelijks leven is ineens enorm veranderd. We zitten allemaal zo veel mogelijk binnen en gaan alleen incidenteel nog naar buiten voor de wekelijkse boodschappen of om een wandeling te maken. Nu de lente is gestart, prijzen zij die een tuin of balkon hebben zich gelukkig. Je mag nog best een wandeling maken om een frisse neus te halen en om wat zonnestralen te pakken, als je maar anderhalve meter afstand tot elkaar houdt en niet met een groep erop uit gaat. Dus wat doen we naast thuiswerken en schoolwerk? Eindeloos internetten. Ik las net in de NRC dat het internetgebruik wereldwijd met gemiddeld zeventig procent is toegenomen. Zeventig procent! Specifiek in Nederland is het vierendertig procent. Het tv-kijken is in de wereld met drieënzestig procent toegenomen. In Nederland is dat negenendertig procent. Sociale media worden wereldwijd eenenzestig procent meer gebruikt. In Nederland komt dat neer op zesentwintig procent groei. Al voor de coronacrisis dachten we te veel uren op het net, voor de tv en op onze telefoon te spenderen, maar de extremiteiten waren blijkbaar nog lang niet bereikt. Daar hoeven we ons natuurlijk ook niet slecht over te voelen. De extreme toename komt voort uit een extreme situatie.

Hoopvolle films

Wat ook erg fijn is, is dat er verschillende diensten tijdelijk gratis worden aangeboden, of tegen gereduceerde tarieven of een uitgebreider pakket dan normaal. Ineens heb je toegang tot een gigantische hoeveelheid kwalitatieve films, series en documentaires. Cinetree.nl heeft bijvoorbeeld een mooie actie. Als je naar cinetree.nl/samenthuis gaat en de code ‘samenzijn’ invoert, heb je tot zes april gratis toegang tot een speciale selectie filmhuisfilms. Namelijk allemaal hoopvolle films. In deze tijden iets waar velen behoefte aan hebben! Zo worden we een beetje door deze bizarre periode heen geholpen.

Voor iedereen wat extra’s

Maar ook de tv-aanbieders hebben tijdelijk extra kanalen opengezet. Om te beginnen heeft NPO Start het aanbod flink uitgebreid met films die eerder door de publieke omroepen lineair zijn uitgezonden. Wie een contract heeft bij Ziggo, KPN, Budget, Solcon en Online.nl met interactieve tv heeft nu tijdelijk gratis toegang tot alle Film1-kanalen. Daarop worden continu nieuwe films, maar ook klassiekers uitgezonden. Ziggo heeft overigens ook kinderzenders voor al hun klanten opengezet, die je normaal gesproken alleen met een aanvullende pakket te zien krijgt. Voor de klanten van Budget Thuis en Solcon zijn ook het Comedy Central Extra-kanaal en de kanalen van Nickelodeon opengezet. Het is overigens nu ook het perfecte moment om te checken of je toe bent aan een nieuw abonnement voor internet en tv. Via een postcode check ga je na welke aanbieders bij jou in de buurt internet en tv aanbieden. Wellicht kan je geld besparen met een nieuw contract!