Je slaapkamer inrichten

Je slaapkamer. Iedere ochtend word je er wakker en in de avond ga je er weer heerlijk naar dromenland. Je slaapkamer moet een fijne ruimte zijn waarin jij je helemaal thuis voelt. Daarom is de inrichting ervan natuurlijk belangrijk. Ben jij net verhuisd en wil je ideeën op doen of ben je wel weer eens toe aan verandering? Deze blog helpt je met het opdoen van inspiratie voor je toekomstige slaapkamerstijl. 

Een warme sfeer creëren

Houd je ervan om ’s avonds lekker onder de dekens te kruipen om een serie te kijken. Dit is natuurlijk het leukste wanneer je een warme, gezellig kamer hebt. Een knusse sfeer kun je creëren met originele woonaccessoires. Denk bijvoorbeeld aan een mooie groene kamerplant zoals een Strelitzia. Deze geeft direct ook een natuurlijke touch aan je slaapkamer. Of ga voor fotolijsten aan de muur! Dat is een leuke manier om wat persoonlijkheid aan je kamer toe te voegen. Een absolute aanrader dus. Verder kun je ook sfeer creëren met geur. Er zijn verschillende merken zoals Rituals die geurstokjes aanbieden voor slaapkamers. Dit maakt je hele slaapkamer compleet. 

Belichting in de kamer

Ook is het een idee om goed te kijken naar de belichting in je kamer. De belichting speelt namelijk een belangrijke rol in de sfeer van je kamer. Kies je voor robuuste, metalen lampen dan ontstaat er meer een industriële stijl. Ga je voor warme, witte lichten met een gaaf Bohemian patroon op de lampenkap, dan krijg je al snel een knussere sfeer. Ook kun je tegenwoordig LED verlichting aanschaffen die je op afstand kunt bedienen. Zo heb je invloed op de felheid en kleuren. Dit zou natuurlijk ook een leuke toevoeging aan je slaapkamer zijn? Wat ook steeds populairder wordt, is het ophangen van een verlichtingssnoer. In dit geval kun je kleine lampjes aan de muur hangen door je kamer heen. Dit geeft een extra gezellige touch aan de slaapkamer. 

Kies de juiste gordijnen

Iets wat ook een beetje te maken heeft met licht, zijn de gordijnen op je slaapkamer. Ze bepalen immers de hoeveelheid zonlicht die je kamer binnenkomt. Velen zien gordijnen over het hoofd bij het inrichten van de slaapkamer, maar toch is het een belangrijk onderdeel. Je kijkt er immers vrijwel altijd tegenaan. Ga je voor een rolgordijn 180 of toch voor een duo rolgordijn op maat? Er zijn eindeloos veel opties die allemaal in materiaal, kleur en maat van elkaar verschillen. Om inspiratie op te doen kun je woonboulevards bezoeken, woonmagazines lezen of gewoon simpelweg eens om je heen kijken.