Het gevreesde moment van elke telefoon eigenaar

Na lang sparen was het vorig jaar dan eindelijk zo ver. Ik kocht de telefoon die ik al een lange tijd wilde hebben. Dat is namelijk de iPhone X. Deze heeft Apple al een tijdje geleden uitgebracht en toen kreeg mijn vader dit model van zijn werk als werktelefoon. Ik vond dit natuurlijk heel gaaf dus ik hielp mijn vader met het uitpakken en instaleren van zijn nieuwe telefoon. Dit was het eerste model met gezichtsherkenning om de telefoon te ontgrendelen. Dit houdt in dat een sensor in de telefoon aan je gezicht kan zien of jij de eigenaar van de telefoon bent en dan de telefoon ontgrendelen als dit zo is. Omdat mijn vader en ik dit allebei nog nooit bij een telefoon hadden gezien wilden we dit natuurlijk uittesten.

Mijn eigen telefoon kopen

We waren de hele avond zoet met het testen of mijn broer en ik genoeg op elkaar leken om de telefoon te ontgrendelen. Of foto’s van personen ook werkte en of het ook werkte als je een bril op had of niet. Het bleek dat het systeem heel slim was en alleen de echte eigenaar de telefoon kon ontgrendelen. Ik was heel enthousiast geworden van deze goede telefoon, dat ik sinds die avond er zelf ook een wilde kopen. Maar helaas had ik hier nog niet genoeg geld voor. Dus ik besloot te gaan sparen. En eind vorig jaar was het dan eindelijk zo ver. Ik had genoeg geld gespaard om ook de iPhone X te kopen. Nu kon ik mijn eigen telefoon met mijn gezicht gaan ontgrendelen. En hier genoot ik ook heel erg van. Zelfs betalingen kon ik bevestigen met een knikje naar mijn telefoon. Wat was dit fantastisch.

Het vreselijke moment

Tot het nare moment daar was. Het moment waar elke telefoon eigenaar van vreest. Mijn telefoon viel van de rand van de wasbak terwijl ik mijn tanden aan het poetsen was. Het was ook niet erg slim van mij dat ik mijn telefoon daar had neergelegd. De telefoon viel plat op het scherm op de tegels van de badkamer. Ik durfde haast niet te kijken. Toen ik mijn telefoon optilde en naar het scherm keek liepen er drie hele grote barsten diagonaal over het scherm. Jemig wat baalde ik erg zeg. Nu moest ik wel een iphone reparatie laten doen om het scherm te laten maken. Wat was dit vervelend zeg. Ook liep er een barst richting de gezichtsherkenning. Dat vond ik nog we het meest jammere hiervan, dat ik alle leuke technische dingen met de gezichtsherkenning voor een paar dagen niet kon gebruiken.