3 dingen om te doen als je je verveelt

Door de corona crisis zit het grootste deel van Nederland thuis. Wij moeten ons houden aan de sociale onthouding om de verdere verspreiding van dit virus te voorkomen. En hoewel we natuurlijk met liefde binnen blijven zitten om de zorg te ontlasten, komt daar toch ook wat verveling bij kijken. In deze blog zal ik drie leuke dingen delen die je kunt doen om je te vermaken tijdens deze periode. 

Haal de kunstenaar in je naar boven

Zelf heb ik altijd wel gehouden van knutselen, tekenen en andere creatieve bezigheden. In een normale week, ben ik echter veel te druk met werk, sport en sociale activiteiten. Hierdoor schiet creatief bezig zijn er altijd bij in. Dit is natuurlijk heel erg zonde, want creatieve activiteiten brengen toch vaak een soort ontspanning en rust. Daarom is dit het perfecte moment om de kunstenaar in je naar boven te halen en eens creatief aan de slag te gaan. Dit kun je natuurlijk op veel verschillende manieren doen. Zo kun je een schilderijtje maken of het groots aanpakken en gewoon een hele muur schilderen. Of je kunt een taart bakken, een fotoboek maken of gewoon je hele huis opnieuw decoreren. De mogelijkheden zijn eindeloos, zolang je maar even de creatieveling in jezelf los laat. 

Geniet van de natuur

Hoewel we natuurlijk zo min mogelijk naar buiten moeten gaan, is het nog wel toegestaan om zo nu en dan even de benen te strekken. We mogen dan ook enorm dankbaar zijn dat wij in Nederland nog die vrijheid hebben. Omdat we zoveel binnen zitten, is het ook goed om een paar keer per dag even naar buiten te gaan. Ga eens in de tuin zitten met een goed boek of ga een stukje fietsen. Ik heb deze situatie als goed excuus gezien om een goedkope elektrische fiets aan te schaffen. Ik vind het heerlijk om na een dag thuiswerken even een rondje te gaan fietsen op deze nieuwe fiets. 

Wordt een sportieveling

Sinds deze maatregelen zijn ingevoerd, ben ik ineens actiever dan ooit. Omdat ik door de verveling en het thuiszitten een beetje rusteloos word, ben ik ineens veel meer gaan sporten. Ik begin bijna elke dag met een korte workout of een wandeling. Deze periode kun je dus goed gebruiken om eindelijk eens die sportroutine erin te krijgen. Je hebt nu toch extra tijd omdat je geen sociale activiteiten meer hebt en geen tijd meer kwijt bent aan reizen naar je werk. Deze tijd kun je mooi gebruiken om je lichaam klaar te stomen voor de zomer als we straks (hopelijk) allemaal weer naar buiten mogen.