Hoe maak jij de keuze voor een tuinset?

Waar kijk jij naar wanneer je tuinmeubelen gaat kopen? Het woord loungeset creëert meteen een complete beleving: een comfortabele zitplaats, dikke kussens, een zacht briesje, warme zonnestralen en een lekker hapje. Waar de loungeset vroeger alleen bij terrasjes en strandtenten te bewonderen was, is deze tegenwoordig niet meer weg te denken uit onze tuin. Een loungeset komt in alle soorten en maten, vele materialen en met verschillende accessoires. Het vormt de kern van je tuin. Niet zomaar een ontmoetingsplek: een plek om herinneringen te vereeuwigen.De keus voor jouw nieuwe loungeset is daarom niet makkelijk gemaakt. En dat begrijpen wij. Daarom geven wij je 5 tips die jou gaan helpen in jouw zoektocht naar de perfecte loungeset of dining loungeset.

 

Tip 1: meten is weten

Begin bij het begin. Hoeveel plaats heb je voor een loungeset? Praktische zaken zoals deze zijn heel belangrijk om van tevoren te bepalen. Kijk goed naar je tuinontwerp. Wat is de meest geschikte plek voor een zithoek en wat past goed bij je inrichting? Pak er een meetlint bij en meten maar. Zo weet je precies hoe groot de ruimte is die je beschikbaar hebt. En ben je ervan verzekerd dat jouw nieuwe loungeset gaat passen.

Tip 2: loungeset óf dining loungeset?

Ben je van plan om lekker te relaxen op je nieuwe zithoek, of wil je hier ook regelmatig dineren? Misschien is een dining loungeset dan wel iets voor jou. Dit is eigenlijk een combinatie van een tuin- en loungeset. De set is laag en comfortabel om fijn te kunnen liggen, maar met de bijbehorende (halfhoge) tafel ook bij uitstek geschikt om te dineren. Zo heb je eigenlijk twee meubels in één. Ideaal als je in de vorige stap gemerkt hebt dat je weinig ruimte heb voor een aparte eethoek.

 

Tip 3: hoeveel zitplaatsen heb je nodig?

Heb je kinderen of vaak vrienden op bezoek? Dan wil je wel genoeg zitruimte hebben. Bepaal daarom van tevoren hoeveel zitplaatsen je nodig hebt. Je kunt bijvoorbeeld voor één grote bank kiezen met een losse stoel, of twee losse banken. Dit is afhankelijk van de ruimte die je beschikbaar hebt. Lig je graag lekker onderuitgezakt met een goed boek? Dan is een chaise longue misschien wel wat voor je!

Tip 4: Materiaal en onderhoud

Tuinsets worden gemaakt van verschillende materialen. Zo kan je bijvoorbeeld voor een houten of kunststof frame kiezen. Belangrijk is om rekening te houden met de levensduur en de kleur. Natuurlijk wil je dat de loungeset lang meegaat, maar het oog wil ook wat. Houd ook rekening met de kleuren van de kussens. Wil je een simpele, effen kleur, of houd je meer van patronen? Kies voor de variant die jouw tuin het best complementeert.

Tip 5: ervaar het!

Een loungeset is er om op te loungen. Het moet comfortabel genoeg zijn en lekker zitten. Daarom is onze laatste tip: test de loungeset voordat je deze aanschaft! Maak een afspraak bij jouw uitgekozen winkel en ga eens ‘proefzitten’. Ervaar zelf hoe de loungeset zit en of het de ondersteuning biedt waar je naar op zoek bent. Ga zitten, liggen en voelen. Dan pas weet je écht zeker of dit jouw droomset is.