Een container voor uw puin

Afval is vervelend, zeker bij bijvoorbeeld een renovatieproject waarbij u wilt dat het eindresultaat in zicht komt. Ook kan het zijn dat u een bedrijf heeft dat veel afval produceert, of weinig. Dit kan het verschil zijn tussen een broodbakker en een normaal kantoor. Een wel bekende en goede oplossing is het huren van een container. Voordat u besluit om dit te gaan doen, is het belangrijk om in kaart te brengen hoeveel afval u denkt te moeten gaan verwerken. U kunt dit het beste uitdrukken in kubieke meters. Dit is een maat die wordt gehanteerd door veel bedrijven die containers verhuren. Vaak kunt u als volgende stap kiezen waar en wanneer de container moet worden geleverd. Bij goede bedrijven is het mogelijk om de volgende dag de puin container al op haar plek te hebben.

Schoon puin

Misschien bent u ook wel benieuwd wat er gebeurt met uw puin. Er zijn verschillende soorten puin. Voor schoon puin is het mogelijk om een container te huren. Dit betekent dat het afval dat in de container gaat schoon moet zijn. Dit wil zeggen, dat de verhuurder het afval veilig kan afvoeren en recyclen. Recyclen is een belangrijke manier van het verwerken van afval. Door nieuwe technieken binnen de afval verwerking industrie is het mogelijk om puin te verwerken in een materiaal genaamd granulaat. Dit betekent dat uw schone puin nieuw leven wordt ingeblazen in de vorm van een ander materiaal. Bij puin dat vooral andere stoffen heeft dan steenachtige materialen kan het beste een normale container worden gehuurd. Dit ‘vieze’ puin kan namelijk niet tot granulaat worden verwerkt.

Huren

Wanneer u van plan bent om een container te huren is het belangrijk dat u op de voorwaarden en mogelijkheden van de verhuurder let. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat u zelf de maat van de puinbak kunt kiezen. Ook is het goed om te weten wanneer en waar de container wordt geplaatst en hoe lang de container dan kan blijven staan. Een puincontainer huren moet met goede afspraken gebeuren. Zorg dat u hier goede afspraken over maakt voordat u de overeenkomst aangaat. Er zijn bedrijven die geen vaste prijs geven per container. Het is verstandig om een bedrijf te zoeken die dit wel doet. Op deze manier komt u niet voor onverwachte hogen kosten te staan. Uiteraard is bijvoorbeeld extra lang huren wel een geldige reden voor het verhogen van de verhuurprijs van de container. Dit zal dan waarschijnlijk ook netjes op de factuur van het verhuur bedrijf komen te staan.