Een tekentablet voor mijn neefje\’s nieuwe opleiding

Vandaag schrijf ik een blog over een stuk elektronica wat ik heb aangeschaft voor de nieuwe opleiding van mijn neef. Mijn neefje heeft het thuis niet breed, en daarom was hij een studie gaan doen die zo min mogelijk geld kostte. Toch was dat eigenlijk helemaal niet zijn droomopleiding. Ik ben erg close met mijn neefje, en wilde hem daarom graag helpen. We hebben veel gepraat en hij was echt niet gelukkig op zijn opleiding. Daarom heb ik hem gevraagd wat hij het liefst ging studeren. Zijn droomopleiding is Game Design. Na veel praten heb ik besloten hem te ondersteunen zodat hij zijn droom achterna kan!

 

De opleiding Game Design

De opleiding Game Design houdt in dat je games ontwikkeld. Het programmeren valt hier een beetje buiten, je leert alleen de basics. Wel focust de opleiding zich heel erg op de storyline van een game en hoe een game speelt. Daarnaast moeten er natuurlijk graphics gemaakt worden. Dit leer je ook op de opleiding. Een opleiding Game Design biedt enorm goede toekomstige perspectieven. Ook al wordt daar vaak aan getwijfeld, ik ben overtuigd dat de game-industrie de toekomst is. Steeds vaker worden games in andere settings gebruikt dan puur vermaak. Dit heet 'applied gaming'. Denk aan games die skills trainen voor bijvoorbeeld chirurgen, of games die je helpen een beslissing te maken. Deze laatste variant wordt steeds vaker gebruikt in het opstel-proces van beleid. Deze opleiding is dus zeker eentje voor de toekomst. Echter, hij kost wel veel geld. Je hebt namelijk veel apparatuur nodig omdat alles elektronisch en digitaal is. We hebben afgesproken dat mijn neef zelf de laptop koopt die hij nodig heeft. Hij heeft namelijk gewerkt en gespaard. Ik heb een tekentablet voor hem gekocht. Die heeft hij namelij ook nodig. 

 

Waarom een tekentablet zo handig is voor deze opleiding

Een tekentablet is een tablet zoals bijvoorbeeld een Ipad. Echter is een tekentablet speciaal ontworpen om op te tekenen, ontwerpen, bewerken etc. Alle creatieve uitspattingen kun je tot leven brengen op zo'n tablet. De pen en de tablet geven een heel andere sensatie aan het schetsen van creatieve ideeen dan een gewone tablet. Die zijn namelijk niet ontworpen om het gevoel en de werking van papier na te bootsen. Tekentablets wel! Daarnaast staan er op deze tekentablet allerlei speciaal ontwikkelde apps, en zijn de specs van de tablet uitermate geschikt om op te tekenen en ontwerpen. Om de art voor een game te maken, wat mijn neef moet doen, heb je een electronisch apparaat nodig waarmee je makkelijk schetsen digitaal maakt. Een tekentablet is de makkelijkste en beste manier om dit te doen, omdat ze voor dit doeleinde zijn ontworpen! Daarom was dit essentieel voor mijn neef, en heb ik deze dus voor hem gekocht.