Je kledingkast uitzoeken en organiseren

We bevinden ons helaas in een periode met veel thuiszitten. Op een gegeven moment heb je alles gedaan wat je kon doen door het thuiszitten en weet je niet meer wat je moet doen. Toch ben je verplicht zo veel mogelijk thuis te blijven, maar wat ga je doen om de tijd te doden? Een leuk voorbeeld: je kledingkast opruimen. Wij geven je wat tips! 

Begin met sorteren

Stap 1 is al je kleding sorteren. Zeker als je met iemand samenwoont van het andere geslacht kunnen er nog wel eens verdwaalde kledingstukken tussen zitten. Als je begint met je kledingkast leeg te ruimen en te sorteren op type kleding, wordt het een stuk gemakkelijker om straks keuzes te gaan maken. Zo gaan alle heren truien bij elkaar, alle broeken, alle T-shirts, ga zo maar door. Haal ook gelijk alle accessoires uit de kledingkast, zoals riemen. Dit kan je net zo goed ook gelijk meepakken. 

Uitzoeken

Na het sorteren is het tijd om te gaan uitzoeken. Zo pak je bijvoorbeeld de stapel poloshirts erbij. Trek de poloshirts uit de stapel die je minimaal elke week nog aan hebt en leg deze gelijk terug in de kast op de plek die je ervoor hebt uitgekozen. De poloshirts waar je tussen twijfelt leg je weer even apart. Dan hou je als het goed is een stapeltje poloshirts over die sowieso weg kunnen. Dit zullen de shirts zijn die je al weken niet meer aan hebt gehad, die vies zijn of die al jaren oud zijn. Het is natuurlijk ook wel handig om sommige kledingstukken weer even te passen, als je ze al een tijd niet aan hebt gehad maar tijdens het opruimen weer opnieuw “vindt”.

Inrichten

Als je alle kledingstukken weer terug in je kast doet, is het wel handig om van tevoren alvast een planning te hebben waar alles neergelegd kan worden. Niet iedereen heeft de luxe van een mooie en grote inloopkast, dus het moet uiteraard ook wel passen met de ruimte die je hebt. Check ook of je genoeg kledinghangertjes hebt. Dit zijn allerlei dingen die het opruimen van je kledingkast alsnog in de weg kunnen zitten. Als je al je jassen, truien en hangspullen apart hebt gelegd maar geen hangertjes hebt, ga je er toch weer laks mee om en leg je het op een plek waar het niet hoort te liggen. Dit is zonde. Het doel van de grote opruimbeurt is dat de kledingkast weer georganiseerd is.